Horecakeuken Pannenkoekenrestaurant

Project:
onderhoud keukenvloer bij Pannenkoekenhuis De Honingpot in Epe

Bestaande vloer:
epoxy troffelvloer met een polyurethaan topcoat, ingestrooid met witte kleurvlok

De keukenvloer van het restaurant wordt dagelijks intensief gebruikt (wring- en loopbelasting) en gereinigd met chemische schoonmaakmiddelen. De oude vloer vertoont veel slijtage en beschadigingen, wat ook vanuit hygiënisch oogpunt ongewenst is. Met een traditioneel vloercoatingsysteem zou de keuken ongeveer een week buiten gebruik zijn; met SolidLux is de klus binnen 3 uur geklaard.

“Met een gewone coating zouden we een kleine week moeten sluiten, dat is een forse omzetderving. En nu was het binnen drie uur gepiept!”

Het looppad is gereinigd, ontvet, handmatig geschuurd en afgeplakt. Kale plekken zijn tweemaal behandeld met SolidLux Basecoat, de eerste laag 10% gemengd met SolidLux Adhesive voor een optimale hechting tussen de oude en nieuwe coating. Daarna is het totale oppervlak behandeld met SolidLux Basecoat. Als laatste is SolidLux Topcoat aangebracht en handmatig ingestrooid met een witte kleurvlok. Voor dergelijke kleine oppervlakken is de UV handlamp ideaal: na iedere laag even belichten en de coating is uitgehard en klaar voor een volgende laag.