Galerijvloeren appartementencomplex Old Trafford Amsterdam

Wafelvloer met extra anti-slip én flakes

Het appartementencomplex Old Trafford op het voormalige Ajax-terrein in de Watergraafsmeer telt vijf woonlagen met 32 appartementen. De Vereniging van Eigenaren heeft gekozen voor Resultaatgericht onderhoud voor een periode van 25 jaar; hierdoor zijn de bewoners verzekerd van een goed onderhouden complex tegen een vooraf bekend budget. De bewoners worden compleet ‘ontzorgd’ en dat omvat volgens de uitvoerende partij Etro Vastgoedzorg ook optimale bereikbaarheid. Om die reden zijn de galerijvloeren behandeld met Solidlux; de gebruikers ondervonden praktisch geen hinder en het bespaarde Etro de nodige organisatorische hoofdbrekens en noodmaatregelen.

De galerijvloeren in het complex bestaan uit prefab wafelbeton en zijn een week voor de behandeling gereinigd met een hogedrukspuit. Voor een goede hechting is eerst een laag SolidLux Basecoat SL, vermengd met 25% SolidLux Adhesive aangebracht. De pastegels in het beton zijn afgeplakt en de tape is voor het curen verwijderd. Om te dikke randvorming te voorkomen, zijn de tegels bij de volgende lagen besneden.

“De bewoners worden op het gebied van onderhoud volledig ontzorgd. Daar hoort ook optimale bereikbaarheid van de appartementen bij.”

Na het curen volgde een tweede laag SolidLux Basecoat, die spaarzaam is ingestrooid met vuurgedroogd zand 0,3-0,8 mm. Meer instrooien is echt niet nodig; dit zorgt niet voor een beter anti-slip effect, het beïnvloedt slechts in negatieve zin het verbruik van SolidLux Topcoat.

Na het curen van de tweede laag met de Floormate volgt de laatste laag: SolidLux Topcoat. Voor een decoratieve afwerking zijn in de natte laag machinaal flakes aangebracht. Nog een laatste maal curen en de klus is geklaard: een fraaie afgewerkte anti-slip vloer die meteen weer volledig begaanbaar en belastbaar is. Een uitkomst voor bewoners én het onderhoudsbedrijf.