Oplosmiddelvrije vloerbelijning SolidLux bij Saturn Petcare Hattem

De productie moet continu doorgaan om op elk moment de maximale leveringscapaciteit te garanderen. Daarom moet onderhoud aan de vloer tussen de bedrijven door gebeuren. Saturn Petcare behoort tot de grootste petfoodfabrikanten van Europa. In Hattem is de Nederlandse productielocatie van natvoer voor honden en katten. Hier is SolidLux de oplossing voor de nieuwe vloerbelijning.

Succescase SolidLux - Saturn
SolidLux_Saturn Petcare

De situatie

Om een veilige werkomgeving te behouden was de productielocatie toe aan nieuwe en duidelijke looppaden. Na het uitwerken van een belijningsplan voor de natte en droge ruimtes, is in samenwerking met onderhoudspartner Holland Vloer Techniek gekozen voor het coatingsysteem van SolidLux in de kleur groen. Er zijn diverse eisen waar het coatingsysteem aan moest voldoen.

Ten eerste: voedselveiligheid. De productielocaties van Saturn Petcare zijn IFS-gecertificeerd en voldoen daarmee aan de geldende voorschriften voor de levensmiddelenveiligheid voor dierlijke consumptie. De coating mag geen invloed hebben op de producten die worden geproduceerd.

Ten tweede: overlast. Het productieproces mag geen of nauwelijks overlast ondervinden van de onderhoudswerkzaamheden. Het proces moet continu door blijven gaan.

Vanaf het moment dat de coating / vloerbelijning werd aangebracht tot het volledig uitgeharde resultaat moesten de 7 laaddocs continue in gebruik blijven.’ Holland Vloer Techniek

Technische systeeminformatie van het onderhoud

De diverse ondergronden binnen de productielocatie brachten een extra uitdaging met zich mee. De coating hecht bijvoorbeeld anders op een gietvloer dan op kaal beton. Holland Vloer Techniek heeft door de ondergronden op juiste wijze voor te behandelen. Door te schuren en stralen, is een goede hechting gecreëerd. Zelfs in de natte ruimtes met gladde ondergronden.

Vervolgens is de groene vloerbelijning voor de looppaden aangebracht. Hiervoor is de SolidLux Basecoat 800 (SL Green) gebruikt, waaraan 25% SolidLux Adhesive 600 is toegevoegd. Na het rollen is de natte coating belicht met de DecoRad UV-Floormate. Bij de gladde ondergronden is de voorbehandeling hetzelfde. Hier is eerst een dunne laag met SolidLux Glue 630 aangebracht voor een optimale hechting van de coating. Na de juiste dekking te hebben verkregen volgde de toplaag SolidLux Topcoat 810 (SL Green). Een laatste keer belichten en de coating is volledig uitgehard.

SolidLux maakt het mogelijk dat de ruimte voor de laaddocs in gebruik blijft. Het proces hoefde niet stilgelegd te worden en de productie kon continue doorgaan. Dit bespaard tijd, dus ook kosten.

Contact

Wilt u ook een snelle oplossing om uw productielocatie veiliger te maken? Neem dan contact op met de professionals van SolidLux.