Kelders van Renthof Kassel – Duitsland

In Kassel wordt eind april met man en macht gewerkt aan de ingrijpende verbouwing van het voormalige klooster Renthof Kassel tot luxe hotel/restaurant. In mei 2017 worden de eerste gasten verwacht en enkele weken voor die tijd zijn de omstandigheden in het meer dan 700 jaar oude complex zo chaotisch als mag verwacht. Werklui buitelen over elkaar heen en overal wordt getimmerd, gefreesd, geschuurd en geschilderd. Prima omstandigheden voor het coaten van de nieuwe zandcement dekvloeren die in de kelders zijn aangebracht. Er zijn weliswaar nog geen deuren en kozijnen om de vloer tegenaan te leggen en er is evenmin voldoende verlichting, maar daar draait het SolidLux team de hand niet voor om. Zij brengen hun eigen UV-lampen mee. Nu alleen nog een werkend stopcontact…

“De keldervloeren zijn gecoat. De gangvloer volgt als het hotel in gebruik is. Dat is wel zo rustig.”

Nadat de applicateurs de ruimtes hadden leeggehaald, gemorst stucwerk van de vloeren hadden verwijderd, randen hadden uitgeslepen, wanden en vloer hadden voorzien van epoxyprimer en -mortel driehoeksafwerkingen én een nieuw afvoerputje hadden geïnstalleerd, konden ze eindelijk doen waarvoor ze waren gekomen: het aanbrengen van de SolidLux vloercoating. En ja, dat is dan een fluitje van een cent.

De zandcement vloeren zijn mechanisch met diamant aangeschuurd. Gaatjes in de vloer zijn gevuld met SolidLux Putty en meteen met de UV-lamp uitgehard. De gerepareerde delen zijn opnieuw geschuurd met diamant, waarna een eerste laag SolidLux Basecoat met 25% solidLux Adhesive is aangebracht met de 6 mm roller. De opstaande randen zijn belicht met de handlamp, de rest met de vloerlamp. Voor een optimale dekking is een tweede laag SolidLux Basecoat aangebracht en na het belichten volgde als laatste SolidLux Topcoat in de kleur SL 7001 met een 13 mm roller. Nog een laatste keer met de lamp erover en de leverancier van de professionele wasmachines en kleedkamerlockers kan erin om de ruimtes in te richten.

De gang naar de kelderruimtes volgt later als het hotel volop in gebruik is. Gewoon tussen de bedrijven door, dat is wel zo rustig.