Het distributiecentrum van Ferrero Rocher

Het distributiecentrum van Ferrero in het Belgische Ternat is een gebouw dat veel aanpassingen en uitbreidingen heeft ondergaan. Het oppervlak is gering in vergelijking met het aantal pallets dat er dagelijks wordt bewogen. Een project inzake veiligheid noopte ons een oplossing te zoeken voor het aanbrengen van een duidelijk voetpad. SolidLux Instant Coating vormde de oplossing.

SolidLux Instant Coating wordt aangebracht.

De uitdaging

De grootste uitdaging voor Ferrero was dat door het continu schuren van de pallets over het pad, de verflaag vrij snel zou beschadigen en verdwijnen. Na een zoektocht raadde Zadvies SolidLux Instant Coating aan. Warehouse manager van Ferrero Jan Degreave: “De voordelen die dit product ons biedt zijn de reukloosheid, snelheid van applicatie, onmiddellijke weerstand tegen slijtage en de beloofde duurzaamheid”.

“”De voordelen van SolidLux zijn reukloosheid, snelheid van applicatie, onmiddelijke weerstand tegen slijtage en duurzaamheid””
Jan Degraeve, warehouse manager van Ferrero

Na vier maanden

Ook na vier maanden is het voetpad nog mooi van kleur. Er is inderdaad geen spoor van slijtage. De verflaag laat zich zeer makkelijk schoonmaken. Zowel stof- als rubberresten zijn makkelijk te verwijderen. Degraeve: “Het aanbrengen ging daarnaast vrij vlot. Het opruwen van de ondergrond en aanbrengen van de verschillende lagen gaat snel en zonder enige stof- of geurontwikkeling”.

De coating met een UV-looplamp laten uitharden.

De conclusie

Al met al kan Degraeve maar één conclusie trekken: “Wij zijn zeer tevreden over de installatie en technische ondersteuning die Zadvies ons bezorgd heeft!”

Het voetpad.