Efficiënte vloerbelijning in productiehal voedselverpakkingen ITS  

ITS is een toonaangevende fabrikant van huishoudelijke verpakkingen voor voedsel gerelateerde producten. Ook is ITS business partner voor grote retailers in Europa en voor de groothandel. Gemak bieden bij het bereiden en bewaren van vers voedsel, dat is waar het om draait. ITS stond voor de uitdaging om de belijning in de productiehallen te verbeteren op een effectieve manier. Met SolidLux is een oplossing gevonden waarbij kwaliteit en continuïteit gewaarborgd is.  

Stilstaan is achteruitgang  

Voorheen werd de belijning met traditionele coatings gedaan. Hiervoor moest de productie altijd een aantal dagen stilgelegd worden, dat is met SolidLux verleden tijd. Met SolidLux wordt er gefaseerd gewerkt. Bij het aanbrengen van de UV-coating is de voorbereiding heel belangrijk. Dit dient zorgvuldig gedaan te worden, waarna de belijning met de snelheid van licht wordt aangebracht. Daarna is de belijning direct belastbaar en klaar voor gebruik, zelfs met een zwaarbeladen heftruck. Door de vele logistieke bewegingen in de productiehal was er veel slijtage. De sterkte en de slijtvastheid van de vloercoat is belangrijk voor ITS. 

Na het aanbrengen van de coating gelijk operationeel 

In goed overleg creëren RapidLine en ITS een slimme planning en zorgt het applicatieteam ervoor dat het werk gewoon door kan gaan. De applicateurs van RapidLine hanteren een nauwkeurige en efficiënte werkwijze voor het aanbrengen van SolidLux coating. Terwijl de productie draait, starten de applicateurs met het voorbehandelen van de vloer. Hierna worden de nieuwe lijnen uitgezet en het SolidLux belijning systeem aangebracht. Bij het aanbrengen van een hechtlaag zorgt de UV-belichting ervoor dat het oppervlak onmiddellijk uithardt. Vervolgens wordt een grondlaag en een topcoat aangebracht welke ook door middel van UV worden uitgehard. Het coatingsysteem is extreem slijtvast en gaat daardoor jaren mee, waardoor ITS zich de komende jaren niet druk hoeft te maken om de vloerafwerking. 

‘’De belijning is helder, goed zichtbaar en ziet er kwalitatief hoogwaardig uit. Van zowel intern als extern heb ik al meerdere complimenten gekregen over de uitstraling en glans van de belijning.’’ 

Daan van Eeuwijk – ITS