Afwaskeuken Koninklijk Concertgebouw

Amsterdam, iets na middennacht in het Concertgebouw. De laatste bezoekers vertrekken, de lichten in de zaal en foyer gaan uit, de medewerkers trekken hun jas aan. Morgenvroeg staat de schoonmaakploeg weer op de stoep. Méér dan genoeg tijd voor de mannen van Painting Holland Groep om de vloer in de afwaskeuken te coaten, zodat die de volgende dag weer volop in gebruik kan worden genomen.

Een grote opluchting voor de opdrachtgever want de huidige epoxy gietvloer is dringend aan vervanging toe. De anti-slip coating is versleten en de vloer heeft nogal wat beschadigingen vanwege vallend servies en glaswerk. Normaal gesproken zou de keuken na het aanbrengen van een nieuwe vloer minimaal een aantal dagen buiten gebruik gesteld moeten worden. Niet met SolidLux. Die wordt er desnoods midden in de nacht ingerold zonder dat iemand het merkt, laat staan er last van heeft.

“Een nieuwe vloercoating die aan alle hygiënevoorschriften voldoet en binnen een paar uur is aangebracht. Je moet het zien om te geloven.”

Als eerste worden de kleine beschadigingen in de vloer uitgevuld met SolidLux Putty: een spotrepairpasta die met de UV Floormate lamp meteen wordt uitgehard. De behandelde plekken worden daarna geschuurd met een korrel 80, de vloer wordt stofvrij gemaakt en afgeplakt met tape.

Daarna volgt een laag SolidLux Basecoat, die eerst met een kwast en 6 mm roller op de opstaande holle plinten wordt aangebracht en daarna op de plinten. Terwijl deze worden belicht met een UV-handlamp, wordt de rest van de vloer gerold en nagelopen met de UV Floormate. Het tape wordt verwijderd vóór het belichten. Kleine oneffenheden in het oppervlak worden nog een keer behandeld met SolidLux Putty, uitgehard en geschuurd.

Als laatste volgt de afwerking met SolidLux Topcoat: plinten kwasten, vloer rollen, belichten en klaar. De zware vaatkarren worden weer naar binnen gerold en om 3.55 uur gaan ook de laatste lichten in het Concertgebouw uit. Morgen wordt het weer een drukke dag…