Belijning parkeergarage Olympisch Stadion

Het is 24/7 een komen en gaan van auto’s in de parkeergarage van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dat de belijning hier en daar onzichtbaar is geworden, maakt de situatie er niet overzichtelijker op. Maar delen van de parkeergarage langdurig afzetten vanwege vloeronderhoud kan doorgaans ook niet op begrip van veel automobilisten rekenen. En dan hebben we het nog niet eens over de gederfde omzet van al dan niet gedeeltelijke sluiting. Met SolidLux zijn deze overwegingen praktisch niet aan de orde. De applicateurs van Bert van Kruistum uit Veenendaal brengen onverstoorbaar zo’n 600 meter nieuwe belijning aan, terwijl de parkeergarage gewoon in gebruik blijft.

“Parkeerplekken zijn nu eenmaal schaars in Amsterdam. Daarom wil je liever niet sluiten voor vloeronderhoud. En dat bleek ook niet nodig.”

De ondergrond bestaat uit monolithisch afgewerkt beton met versleten belijningen, markeringen en zebrapaden. De samenstelling van de oude coating is onbekend en daarom wordt het oppervlak extra zorgvuldig mechanisch geschuurd met korrel 60. Na het afplakken van de belijning wordt de eerste laag aangebracht met een 2k roller: SolidLux Basecoat, mechanisch gemengd met 25% SolidLux Adhesive voor een extra goede hechting op poreuze, sterk zuigende en/of dichte betonnen ondergronden. Na het aanbrengen wordt eerst de tape verwijderd en daarna de coating belicht met de UV Floormate. Op plekken waar de dekking vanwege variatie in de ondergrond niet optimaal is, wordt zekerheidshalve een tweede laag SolidLux Basecoat aangebracht en gecured.

De belijning wordt opnieuw afgeplakt en als laatste behandeld met een laag SolidLux Topcoat. Het tape wordt weer verwijderd en het oppervlak wordt nog één keer belicht met de UV Floormate, waarbij de beugels horizontaal zijn geplaatst.

De applicateurs voerden de werkzaamheden telkens in blokken uit, waardoor de afgezette plekken tot het minimum beperkt bleven. Na het verplaatsten van de afzettingslinten werden de juist behandelde delen onmiddellijk weer bezet door auto’s, waarvan menig bestuurder na het uitstappen angstvallig de behandelde belijning vermeed. Begrijpelijk, maar nergens voor nodig. De coating is na het curen 100% belastbaar met autobanden én naaldhakken.