Gepatenteerd systeem

SolidLux is ontwikkeld in samenwerking met gespecialiseerde marktpartijen op het gebied van UV–technologie en applicatietechnieken. Deze co–creatie heeft geresulteerd in een gepatenteerd systeem, dat een doorbraak is op het gebied van vloerafwerking. Nog niet eerder was het mogelijk om een dekkend coatingsysteem met instant uitharding te ontwikkelen. 

De Producten

Het basissysteem bestaat uit SolidLux Basecoat en SolidLux Topcoat. Het uitgangspunt was om coatings met 100% vaste stof te ontwikkelen, die ondanks het ontbreken van oplosmiddelen toch goed vloeibaar en fijn te verwerken zijn en tegelijkertijd volledig uitharden met UV technologie. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is het gelukt om een innovatief coatingsysteem te ontwikkelen dat aan deze criteria voldoet en zelfs nog meer: de Topcoat is slijtvast, uitstekend bestand tegen mechanische en chemische belasting en heeft een zeer goede buitenduurzaamheid. Ook de Basecoat overtreft de verwachtingen, zowel qua hechting als uitharding. Zonder tussentijds schuren zorgt deze coating voor een ijzersterke hechting met de ondergrond, tussenlaag én toplaag. 

Om een coatingsysteem te introduceren dat in alle omstandigheden uitkomst biedt, is het basissysteem aangevuld met een tweetal specialties, eveneens gebaseerd op dezelfde UV-technologie: de Glue voor op gladde ondergronden om extra hechting te realiseren en de Adhesive als voorstrijklaag voor poreuze en zuigende ondergronden. 

Samen met SolidLux Basecoat en Topcoat vormen deze producten een compleet pakket instant vloercoatings voor een tal van toepassingen. Een innovatie, die met recht baanbrekend genoemd kan worden en als de nieuwe standaard geldt voor kwaliteit én snelheid.