Keuken en koelcel van Nationaal Militair Museum in Soest

Het Nationaal Militair Museum in Soest trekt dagelijks veel bezoekers die ook graag gebruik maken van het restaurant. De vloeren in de restaurantkeuken en de koelcel vertonen wat beschadigingen en moeten worden hersteld. Lastig, want het museum is alleen op maandag gesloten voor publiek. Wil het restaurant geen inkomsten mislopen, dan is er eigenlijk maar één oplossing: SolidLux Vloercoating.

Zelfs met 4° C een nieuwe vloercoating

Zelfs in een koelcel met een temperatuur van ongeveer 4° C kan met SolidLux binnen enkele uren een compleet nieuwe vloercoating worden aangebracht die meteen belastbaar is.

“Met deze vloercoating kun je altijd voldoen aan je HACCP-plan. Binnen een paar uur aangebracht en volledig belastbaar, zelfs in de koelcel.”

Valveiligheid gegarandeerd

De bestaande monolitisch afgewerkte betonvloeren worden goed gereinigd. Als eerste wordt met een 6 mm roller voor een goede hechting met de ondergrond een laag SolidLux Adhesive aangebracht. Met de UV-vloerlamp wordt de natte coating belicht, waardoor die onmiddellijk uithardt. Daarna volgen twee lagen SolidLux Basecoat in de kleur SL 7001 die op dezelfde wijze met de UV-lamp worden belicht en meteen overschilderbaar zijn. Als laatste volgt de afwerklaag SolidLux Topcoat SL 7001, in dit geval met een 13 mm roller. Nog een laatste keer belichten en de vloer is klaar: 100% belastbaar, vloeistofdicht en perfect reinigbaar conform de HACCP-criteria voor voedselveiligheid. Een anti-slip effect had ook gekund maar is in dit geval niet nodig; de coating is van zichzelf voldoende stroef om de valveiligheid te garanderen, ook als de vloer nat is.

De koelcel wordt weer ingepakt en keukenbrigade kan de volgende dag weer gewoon aan de slag. Business as usual.